Akademija za likovno umetnost

Kako videti danes ALUO’

Predvsem kot motor, ki poganja in stimulira, kot mašino, ki s svojo odprtostjo sistema lahko funkcionira na različne načine in v različnih pogojih, ob tem pa tudi kot arhitekturo, ki bo mesto dopolnjevala s svojo vsebino in bo to vsebino tudi razdeljevala ………………

Prostor  mašine naj bo predvsem pregleden; kljub možnemu prepletanju posameznih dejavnosti akademije naj vsak najde prostor, ki ga išče. In prostori naj bodo funkcionalno povezani v sistem, ki bo kljub različnosti vsebin učinkovito deloval.

Svetloba  je bila  v vseh njenih spektrih bistvenega pomena. Lamelna zasnova objekta v največji možni meri izkorišča tako zaželeno severno svetlobo, ki jo želimo omogočiti kar največjemu številu uporabnikov, kiparjem pa omogočamo tudi delo na prostem… Prosti tloris nad pritlično etažo namreč v celoti predstavlja pohodno streho, atrije med dvonadstropnimi nadgradnjami.

Torej pri odločitvi za volumsko členjenje zgradbe v lamele ne gre le za vprašanje o humanosti delovnih prostorov, pač pa kar za tehnološke zahteve, ki jih postavlja dogajanja v zgradbi.

 

 

 

 

AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST (6)AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST (4)AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST (2)_atrijAKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST (1)AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST (512)ALUO_PLAKATI SKUPAJ

Na vrh!