PSIHIATRIČNA KLINIKA LJUBLJANA ZA ENOTO EZOA IN CIP

Razmeroma obsežno sestavljen  program je umeščen v zgradbo, ki bo tako v svoji strukturi kot s svojo zunanjostjo odzvanjala svoje notranje življenje. Tlorisno se po vzdolžni osi zgradba jasno deli v dve lameli, ki ju veže enojna ali ponekod dvojna komunikacijska os.

Iz masivnega telesa lamele je nad vhodom v precejšnji dolžini fasade izoblikovan izstopajoči člen ki tudi z nekoliko drugačno fasadno lupino nagovarja osrednji prostor kompleksa.

Iz osnovnega telesa na severozahodni fasadi izstopa zastekljen element s skupnimi prostori, ki nad urgentnim vhodom/dovozom tvori potreben nadstrešek.

Suterenska etaža na severu vzhodu s skupnimi  programi je nekoliko umaknjena za fasadni obod zgoraj, tako da s tako ustvarjenim funkcionalnim nadstreškom jasno artikulira lebdečo umeščenost zgradbe v zeleni teren, kamor se ta njen nivo na tej strani tudi fizično odpira.

Jugozahodno lamelo zaznamuje administrativni program, obrnjen proti sosednjim zgradbam kompleksa. Severovzhodni, umirjen del, ki se odpira na park, pa prostorom, namenjen psihoterapevtskim skupinam, bivanjskim in, v II. nadstropju, nastanitvenim prostorom.

Povezovalni hodnik se v nadstropjih zaključuje s terasami in jasno odraža sestavo samega korpusa zgradbe.

PSIHIATRICNA_KLINIKA_PROJEKT (2)PSIHIATRICNA_KLINIKA_PROJEKT (3)PSIHIATRICNA_KLINIKA_PROJEKT (5)PSIHIATRICNA_KLINIKA_PROJEKT (4)Z:PROJEKTI2008_02_Psihiatricna klinika�3_NATECAJ2 ODDAJA10_X:Baza24TEKOCI PROJEKTIPsihiatricna klinika2 ODDAJA�8_PLAKAX:Baza24TEKOCI PROJEKTIPsihiatricna klinika2 ODDAJA�8_PLAKAX:Baza24TEKOCI PROJEKTIPsihiatricna klinika2 ODDAJA�8_PLAKAX:Baza24TEKOCI PROJEKTIPsihiatricna klinika2 ODDAJA�8_PLAKAMAKETA_PSIHIATRICNA (1)MAKETA_PSIHIATRICNA (2)

Na vrh!