Srednja zdravstvena šola

Monolitna zgradba, katere vzdolžni korpus je postavljen ob večjo obcestno zelenico sestavlja vhodni sklop ter krili. V osrednjem delu se nahajajo vsi poglavitni skupni prostori šole (velika predavalnica, zbornica s šolsko upravo ter, na vrhu, knjižnica. Ta del zgradbe je  karseda transparenten, da se skozenj sluti dogajanje v in za zgradbo, kjer se je šolsko dvorišče lahko prelevilo v pravi šolski park z mnogo zelenja! V krilih so zvečine prostori, namenjeni pouku . Vzhodno krilo splošnim predmetom, zahodno krilo pa specialnim učilnicam.

V želji, da ne bi okrnili zalednega prostora, je to krilo inkorporiran tudi sklop telovadnic in pripadajočih garderob. Stene med razredi nad telovadnico so hkrati tudi nosilci za premoščanje velikega razpona preko telovadnice.

srednja zdravstvena sola (3)srednja zdravstvena sola (2)srednja zdravstvena sola (7)srednja zdravstvena sola (5)srednja zdravstvena sola (4)srednja zdravstvena sola (8)srednja zdravstvena sola (9)srednja zdravstvena sola (11)srednja zdravstvena sola (13)

Na vrh!