Fakultete za biologijo, geografijo in geologijo ‘Sveučilišta u Zagrebu

Pri zasnovi objekta za tri fakultete so nas na danem območju vodila predvsem načela sistematike: oblikovati zasnovo, ki bo omogočala kar najrazličnejšo organizacijo in razporeditev prostorov z različnimi vsebinami.

Tri kubuse z malimi predavalnicami, prostori za vaje in kabineti, ki so paralelno položeni preko celovite laboratorijske etaže, povezuje vzdolžno telo skupne dvonivojske avle z vhodi v posamezne trakte. Skupni prostor treh fakultet, avla s knjižnico, se na severu, ob skupnem zunanjem prostoru ‘kampusa’ zaključuje z vhodnim objektom v celotni sklop treh fakultet, ki zaobsega  tudi vse poglavitne skupne prostore: velike predavalnice, skupne prostore za predavatelje in za študente.

 

04_POGLED NA POVEZNI ELEMENT SA GLAVOM ZGRADE06_POGLED S ULICE RUŽIČNJAK05_POGLED NA SJEVERNI ZELENI ATRIJ S ULICE RUŽIČNJAK03_GLAVNI ULAZ U ZGRADU, NATKRIVENI DIO NOVOG TRGA08_‘GLAVA’ ZGRADE, PRILAZ PREDAVAONICAMA I POGLED NA SJEVERNI ZELENI ATRIJ07_AMBIENT AULE U DVA NIVOA, IZNAD AULE KNJIŽNICA02_atrij01_situacija_1

10111214

 

 

 

 

 

 

 

Na vrh!