Mrtvaški most

Predlagana razmeroma preprosta betonska konstrukcija povzema silhueto nekdanje mostne konstrukcije, ki je bila ulita v železarni na Dvoru.

Zgornjo ploščo podpirata dvojni nosilni lok ter para slopov, ki nad mostno ploščo preraščata v štiri kandelabre. Ti naj spominjajo na Plečnikovo umestitev mostu na njegovo drugo lokacijo.

Dvojni nosilni lok v svoje telo sprejema tudi razmeroma zahtevne dukte komunalnih naprav. V ta prostor so nameščena tudi svetila, ki osveltjujejo mostno ploščo s spodnje strani in s tem neposredno tudi prostor (pot) pod mostom.

Dva para stebrov, ki sopodpirata mostno ploščo, se nad nivojem pločnika nadaljujeta v svetilna telesa. Votla betonska baza nudi ohišje za močan reflektor, ki sveti navpično navzgor. Svetloba se nato navzdol odbija od akrilnih obročev, prevlečenih s kovinsko naparino, tako da svetilo ne onesnažuje neba

MRTVASKI MOST (5)MRTVASKI MOST (3)MRTVASKI MOST (2)MRTVASKI MOST (7)MRTVASKI MOST_ (3)MRTVASKI MOST_ (1)MRTVASKI MOST (8)MRTVASKI MOST (10)MRTVASKI MOST_TLORIS(9)

Na vrh!